Opleiden met subsidie

Bent of wordt u binnenkort werkloos en wilt u zich laten omscholen tot een kansrijk beroep van vrachtwagenchauffeur? Dat kan nu met een subsidie van € 2.500,00. Met deze subsidie kunt u kosteloos uw transportopleiding volgen. Nadien kunnen wij u eventueel ondersteunen in het zoeken en vinden van een functie op de arbeidsmarkt. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden en mogelijkheden.

De komende jaren ontstaat er een toenemende behoefte aan vrachtautochauffeurs. Om het opleiden van nieuwe chauffeurs ook financieel aantrekkelijk te maken, stelt SOOB ESF-subsidie beschikbaar.

het voordeel van ESF-subsidie!

De komende jaren ontstaat er een toenemende behoefte aan vrachtautochauffeurs. Om het opleiden van nieuwe chauffeurs ook financieel aantrekkelijk te maken, stelt SOOB ESF-subsidie beschikbaar.
Wilt u medewerkers opleiden tot vrachtautochauffeur, dan kunt u tot 35% ESF-subsidie krijgen. Dit is een subsidie van het Europees Sociaal Fonds om de ontwikkeling van beroepsvaardigheden van werknemers te stimuleren. De subsidie is beschikbaar via SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de sector. VTL is de uitvoerder van het SOOB subsidiebeleid en daarmee ook de coördinator en subsidieverstrekker van het ESF-project.

Voor wie is de subsidie bestemd?

De subsidie is bestemd voor bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB. Wilt u medewerkers opleiden tot chauffeur, dan kunt u hiervoor tot een maximum van 35% van de opleidingskosten ESF-subsidie ontvangen. Daarbij gaat het om Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding E bij C.

Wat zijn de voorwaarden?

ESF verbindt een aantal voorwaarden aan het verstrekken van subsidie. Eén van de voorwaarden is dat de subsidie gebruikt wordt voor medewerkers waar mee u een arbeidsovereenkomst heeft. De volledige voorwaarden van ESF zijn vastgelegd in het ESF-subsidiereglement van SOOB. U vindt het ESF-reglement op www.soobsubsidiepunt.nl

Waar kunt u de subsidie aanvragen?

Het aanvragen van ESF-subsidie kunt u snel, gemakkelijk en geheel online doen via SOOB Subsidiepunt. Wanneer u nog niet eerder subsidie heeft aangevraagd, registreert u zich eerst als gebruiker. Vervolgens kunt u met uw persoonlijke inloggegevens subsidie aanvragen. Belangrijk is wel dat de opleiding wordt uitgevoerd door een gecertificeerd opleider, Hoe u ESF-subsidie kunt aanvragen en wat daarvoor nodig is, vindt u in de Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven.
Voor meer informatie of vragen kunt u ook een e-mail sturen naar vtl@soobsubsidiepunt.nl, info@tilstra.nl, telefonisch contact opnemen via 0900 1442 of 058-8200020.

Vanaf welk moment kan ik ESF-subsidie aanvragen?

U kunt medewerkers aanmelden voor opleidingen waarvan de start- en einddatum ligt tussen 1 september 2011 en 1 augustus 2012. Houdt u er in uw aanvraag rekening mee dat een subsidie-aanvraag uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de opleiding is ingediend bij SOOB Subsidiepunt.

Vraag meteen uw SOOB-subsidie aan

Wij willen het u zo gemakkelijk mogelijk maken. Bij SOOB heeft u één loket voor al uw subsidie-aanvragen. Want op www.soobsubsidiepunt.nl kunt u ook terecht voor SOOB-subsidie op een groot aantal branchekwalificerende opleidingen en praktijktrainingen in het kader van de verplichte nascholing.